Säkerhetsinköp nr 2.

Var fasen är mina Essie "Haute In The Heat??!!! 

Efter att ha varit inne på Åhléns i Bromma Blocks i går och sett att en av mina planerade inköp av kollektionens färger, "Urban Jungle", var slutsålt där fick jag lite panik.
Det hade aldrig slagit mig att någon färg skulle kunna blir så hajpad att den tar slut! 
Så idag smet jag in på Åhléns och säkrade mitt innehav. Nu ligger den här i sin lilla påse, gäckande. Jag vill bara ta påsen och slita upp den och målamålamålamåla.!!!Har inte mina Essies kommit inom en månad får jag göra just det!! Annars åker denna tillbaka och jag får mitt egna exemplar till specialpris. Den som väntar...

Mammas tjej..!
Max Factor "Transform" mascara

Idag var Max Factor-representanten förbi. Eller... RepresenTANT är ju fel ord, det är ju faktiskt någonting så sällsynt som en MAN! Han har jobbat på Max Factor i över 20 år och går i pension nu till nyåret. Vilket iof är en helt annan historia.


Nåja, förbi var han och nyhet hade han med sig. En påse "Transform" mascara. 
"Transform" är en för Max Factor helt ny innovation. Formulan är samesame som i storsäljarna "2000 Calorie" och "Masterpiece Max", dvs oljefri.
Det unika är borsten. Den ska enligt utsago lägga på mer formula än någonsin på fransarna, redan i första svepet. 

Jag har testat den i tre dagar nu och håller med: man får mycket formula på fransarna redan vid första svepet. Men borsten är jag inte helt överens med ännu. Visst, lyckas man med att få fransarna fina redan efter två-tre svep är ju allt frid och fröjd. Men om man måste pilla lite.. Då blir det lätt lite för mycket av det goda och så står man där med spindelben. Men jag ger den några chanser till för den har helt klart potential. Häng kvar ang detta.

Men vad f*^%##^^$%#*!!!!Inte HELLER ok att när man sen torkar ANSIKTET med ansiktsvatten ser det ut så HÄR!!! 

Nu FÖRBANNAR jag det faktum att den är så dryg! 

Totalt oacceptabelt Lancôme Gel Éclat!


INTE ok att komma ut ut duschen med tvättat ansikte och se ut som EN PANDA!! 🐼 På ENA ögat! 


Borttagningen.Det här gick ju som smort! 

Isadora Gel Lacquer Dag 2.
Helt klart avskavda. Men man ser också på flera naglar att problemet ligger i att de skivat sig. Nåååågon dag ska jag få arslet ur och gå och göra mina naglar och då ska jag testa lacket på dem för att se hållbarheten. Och som sagt, jag HAR ett jobb som sliter väldans på naglarna. Men jag måste ge dem: det sitter bättre än vaf ett vanligt lack gör på mig. Så det här är ett bra lack i "vanligt-lack"-kategorin i min värld. Får helt enkelt låtsas att det ÄR ett vanligt lack, och då är jag ju faktiskt MER än nöjd!! 😝 

Men allt som allt får lacket ändå hyfsade poäng: 
Applicering: Lätt
Färg: Fin
Glans: Ok efter 3 dagar.
Pris: Ok
Hållbarhet: Med tanke på vad de "lovar", njaaaa.

Summa: 2,5/5


Men vänta! Jag har ju glömt att testa att TA BORT lacket också..! 

Isadora Gel Lacquer Dag 1.
Multitasking mum!Ikväll blev det både ansiktsmask och nagelfiff. Man måste ju passa på medan tiden finns, karl kommer hem lagom till fotbollsmatchen. Det betyder hela 45 minuter av pure egentid!! 

Masken fick jag på Nivea-utbildningen jag var på några månader sedan. Det är Intensive Moisturising Mask i Pure & Natural-serien, vilket innebär 0% parabener, 0% silikoner, 0% färgämnen och 0% mineraloljor. Det borde min stackars sargade hy äääääälska!!! Jag blir ju varje gång jag är på salong uppmuntrad att använda fuktighetsmask. Och sist fick jag ju höra att jag har känslig hy, så nu jävlar!! 

Och som ni såg på bilden: jag kan ju inte låta bli naglarna. Hade jag kunnat hade jag målat naglarna varje dag... Men jag har lite svaga naglar som skivar sig så för att skona dem håller jag mig till varannan/var tredje dag. Men dag tre är det en pina... 😝 Oftast har de skivat sig då så lacket åkt av eller så har jag toktröttnat...


Idag provade jag för första gången Isadoras nya Gel Nail Lacquer. Valet föll på Pink Bomb, en starkrosa liten sak som är kanonsnygg till en brunbränd hand. 
Nu råkar ju inte MIN hand vara så brunbränd ÄN men sommaren är ju inte slut än, eller..? 

Med min målarmani är veckolånga manikyrer inte det minsta lockande, speciellt när det är så jäkla svårborttaget som Depends hemma-kit med UV-lampa. Isadoras Gel Nail Lacquer ska kunna tas bort med helt vanlig remover (!) vilket gör den i mina öron väldigt lockande. 

Vi hörs igen i ämnet om några dagar! 

"If you don't prime, don't waste Your time!"5 st för tillfället. 

Garnier "5 sec Perfect Blur"
Isadora "Undercover Face Primer"
L'Oréal "Nude Magique Blur Cream"
L'Oréal "Studio Secrets"
Maybelline "The Smoother"

Jag älskar primers! Kan inte tänka mig en make up utan. Utjämnande, grundande för foundation. Som spackel innan färgen. Och det är som man säger: grundjobbet är a och o för resultatet.

Mise-en-place.

På restaurang-språk: var sak på sin plats. 
Och så här ser det ut på mitt handfat när det måste gå undan nästa morgon. 


Märken och färger skiljer sig åt från dag till dag men produkttyperna är de samma.
Morgondagens mise-en-place lyder, i användningsordning från vänster:

1. Dagcreme: Lumene 
2. Primer: L'Oréal Blur Cream 
3. Foundation: L'Oréal Infallible 
4. Concealer: L'Oréal True Match
5. Puder: Clinique
6. Solpuder: Clinique
7. Eyeprimer: Isadora
8. Ögonskuggor: L'Oréal Ombre Pur i 
L'Oréal i k 
9. Eyeliner: Maybelline 
10. Ögonpenna: Max Factor
11. Mascara: Fiberwig
12. Verktyg: Fransböjare, foundationsvamp och div borstar.
13. Rouge: Nars "Orgasm"
14. Läppenna: Isadora "Mandarine"
15. Läppstift: Isadora "Hot Coral".
16. Deo: Nivea "Powder Touch"

Jösses. Inte undra på att det tar tid..!
 
Har jag inte bestämt mig dagen innan kan det ta precis huuuur lång tid som helst. Jag fullkomligen ÄLSKAR att sminka mig!! Tur att man har kids att ta hand om också, annars hade man stått där halv dagen... 😝

Det här måste jag visa min karl så att han får lite ökad förståelse och slutar vara en sådan plåga med sitt: Är du klar snart?!" "Hur lång tid kan det ta? Hela dagen?!" "Är du inte färdig än?!" etc... 

Som jämförelse visar jag här HANS mise-en-place tidiga morgnar:
I rest my case.Nu börjar det vankas Essie-nyheter....

...för idag kom displaystället till 2014 års sommarkollektion "Haute in the Heat"!!! 
Pardon my French men i.n.t.e.e.n.j.ä.v.l.a.d.a.g.f.ö.r.t.i.d.i.g.t.

Lancôme Gel Éclat, tvättgele

Som jag berättade i det förra inlägget har jag varit tvungen att lägga om min rengöringsprocedur efter att hyn totalhavererat på kinderna. Jag drog fram ett gammalt inköp som jag ännu inte hade hunnit packa upp. 

Jag är en riktig tvättgele-nörd. Aldrig i liiiivet att jag skulle tvätta ansiktet med något annat! Dels är ju tvål katastrof för ansiktet, dels känner jag mig inte riktigt ren av bara mjölk och vatten. Alltså är en riktigt bra gelé/mousse basen i min rengöringsrepertoar. Nu när det eventuellt visade sig vara min L'Oréalmousse som är boven i dramat är jag riktigt nervös. INGENTING har varit bättre än den! Hands down. Rengöring, formula, pris, makeupborttagning. Topnotch. Överlägset.

Så jag tänkte att jag ju nu lika gärna kan presentera ersättaren:


Lancôme Gel Éclat.
En skummande rengöringsgel för ca   kr. 
Effektiviteten mot mina utslag är ännu för tidigt att berömma men själva användningen kam jag berätta om. Den är nämligen så sjukt jäkla dryg som jag aldrig varit med om! En halv ärta är fortfarande för mycket! Och jag blir lika förbannad på mig själv varje gång jag står där med alldeles för mycket lödder över... Kanonpoäng på den punkten alltså, trots priset. 

När man väl löddrat loss över hela ansiktet och halsen och avsköljningen är avklarad kommer nästa förundran. Drar man händerna över ansiktet känns det som att dra gummi mot gummi. (!) Lent, absolut men skumt, absolut.

Den enda invändningen jag har är egentligen det här med make up-en. Jag har ju den rutinen att nästan varje kväll innan jag sminkar av mig går jag bärsärkagång i sminklådorna! 😆 Jag tar fram de mest färgglada skuggor, pennor och läppstift jag har och släpper loss mitt inre kaos! Och min inre makeup-artist. 
Och det kräver sin borttagning. Tro mig.
Och där håller inte riktigt Gel Éclat måttet. Där gelén gör ett mindre bra jobb främst runt ögonen, där gjorde L'Oréals Mousse rent hus. Med min hy också, tydligen. :-( 

Så nu återstår några svettiga veckor innan jag fått klara besked om det ÄR moussen som är boven i dramat. 
Å ena sidan hållet jag ena tummen stenhårt, för tänk lyckan att få bli av med utslagen!! 
Å andra sidan, skit att man skulle bli av med sin absoluta favvoprodukt... Som man dessutom har ett par stycken av i back-up..


Med en klump i halsen.

Sedan ca ett halvår tillbaka har jag haft utslag på kinden: permanenta finnliknande blemmor som inte velat ge med sig. 


Och jag som alltid haft så fin hy! Jag har för mitt liv inte kunnat klura ut vad det skulle kunna bero på. För dålig kost? För lite frisk luft? Ålder? Eller, det mest troliga: någon produkt.
Så jag satte igång och bytte ut produkt efter produkt. Allt från ansiktscreme till primer, till foundation. Utan resultat. Jag kunde bara inte FATTA vad det kunde bara! 
Tills jag för någon dag sedan pratade med min chef. Vi diskuterade L'Oréals Wash Mousse, som jag höjt till skyarna för sin fantastiska rengöringsförmåga och dryghet. Hon hade nu köpt den men kom med en svag sågning: rengöringen i all ära, men hon var ändå tvungen att använda ansiktsvatten efteråt eftersom hon fick blemmor och utslag. 
!
Genast skred jag till verket och bytte ut min ansiktstvätt. Min älskade, outstanding ansiktstvätt! 
Och är det inte själva fasen att jag faktiskt märker lite skillnad.... Och vad gör jag då med alla mina back up-flaskor?? Jag ger det 1 månad sedan måste jag se resultat, om inte så tar jag tillbaka min mousse! 

#tbt
Minns ni den här godingen? 
Det är Gillette Venus bikini-rakhyvel. Jag tror den kom 2010-ish men verkar ha försvunnit ganska raskt för jag har inte sett den någonstans sedan dess. 

Tanken är att man ska trimma muff-håret med den. Ett komplement till trimmer. Eller saxen. Eller vad ni nu använder för att hålla det nedre burret i styr. Bladet är utformat så att den skär av hårstråna lite högre upp, dvs lämnar området med lite längre strån än en vanlig hyvel. Kammen gör att man lyfter upp håret och får en jämn klippning. Lite som en trimmer.
Jag har inte använt min sedan jag köpte den och körde en eller två test-race men idag fick jag för mig att plocka fram den igen. Badsäsong i antågande? Japp. 

Och här följer ett reportage helt utan "före-och-efter"-bilder. Någonsin. 

Jag tog med hyveln in i duschen, löddrade upp och började lite försiktigt användandet. Lite uppåt, lite neråt, lite åt sidorna. Jag blev allt modigare och drog den snart snabbt åt alla möjliga håll. Jag vet inte exakt vilket håll som är det mest effektiva men jag tänkte liksom: what ever. 

Och ja, jäklar. Inte helt illa pinkat resultat. Jämnkort. Och inte FÖR kort heller iom utformningen på bladet. Jag Så jag tror faktiskt att jag plockar fram den ur sin lilla bortglömda låda igen. Välkommen tillbaka in i spelet, lilla muff-hyvel! 

L'Oréal Glam Shine Balmy Gloss


909 Mad For Pomegranate
910 Bite The Maracuja
912 Sin For Peach
913 Dare The Dragonfruit
914 Fall For Watermelon
915 Die For Guava


Isadora Nail & Cuticle Oil

På mitt nattduksbord har det i lite mer än en månad nu stått en flaska av Isadoras Nail & Cuticle Oil. Varje kväll har jag penslat på lite av den här produkten på nagelbanden och sedan legat i mörkret och, nästan lite meditativt, smörjt och maserat. 
Men inte sjutton tycker jag mig se en större förbättring. Naglarna skivar sig fortfarande och nagelbanden är fortfarande torra och spruckna på sina ställen. Same same liksom. 
Så värda sina 79.50 vet jag inte riktigt. 

Detta till trots vill jag ändå ge den 2/5 i betyg. Det ÄR mysigt att ligga och fishla sig till sömns och massagen ger ändå lite effekt. Väldans dryg är den också. Doften är behaglig och att oljan påförs med en pensel slår alla Scratch Nails "Nail Food"- pipetter i världen. 

Så jag säger: hellre den här än inget alls.

Läppenne-inventering.


Jo vars! Jag är nog ganska nöjd med resultatet av inventeringen. Det visade sig att jag har ett ganska kompletterande sortiment. Lite av allt liksom. Ibland kommer man inte på fler orsaker till att köpa nytt...
På gott och ont.


Ny size på H&Ms nagellacksflaskor.

En förändring till det bättre i min bok. Basfärgena kommer fortsätta vara i stora flaskor för 39.50 och säsongsfärgerna kommer komma i mindre,  för 29.50.
Smart. RSS 2.0