Mer Nyx Soft Matte Lip Cream

Besök i stan verkar nu för tiden betyda besök hos Nyx. 
Två nya Soft Matte Lip Cream. 

Abu Dhabi och Zürich




Sökandet fortsätter: Crabtree & Evelyn Ultra-Moisturising Hand Therapy.

Är det något jag inte kan vara utan så här års så är det handcreme. Eller vad säger ni? Slarvar jag med den så är det kört direkt. Mina händer skrumpnar ihop till torra gamlinghänder och om någon skulle gissa min ålder genom att titta på dem (varför de nu skulle få för sig en sådan sak...) så skulle de gissa en sisådär 87 år. 

Är det NÅGON människa som har det värre än jag, dock, så är det karln min. Hans problem är självsprickorna. Fingrarna får som små svidande papercuts som inte riktigt vill läka. Och han är den människa jag känner som konsumerar mest handcreme av alla... Han håller på som en kärring och det känns som om vi köper ny handcreme varje vecka..! 
Vi har nog haft varenda créme som går att finna på marknaden. Den vi har haft hemma flest gånger, och som korats till någon slags bäst-i-test är Atrix, den gröna tuben. Men vi är ständigt på jakt. Och vilka stolpskott man sprungit på!
Allt från crémen som inte alls ville komma ut ur tuben, till den som torkade ut händerna, till den som, i min näsa, luktade otroligt mumsigt av päron men som fick min karl att känna sig så omanlig att han inte kunde förmå sig att använda den. 

Vi gör ständigt nya försök. Och nu har jag köpt två tuber av Crabtree & Evelyns Ultra Moisturising Hand Therapy.


Lavendeln är helt klart min favorit, jag är en sådan gigantisk sucker för lavendeldoftande produkter..! Citronen är också fantastisk och så är jag sugen på avokadon och päron. Men de är dyra för att vara så små. H&M 49.50. Dyyyrt, så jag hoppas de är bra med tanke på hur fort dessa små godbitar kommer gå åt när min karl får nys om dem.. 

Baby Lips Dr Rescue




Jättemysiga med en svag doft av... medicin. Om ni kan tänka er hur någonting läkande doftar. Mentol. Doften ger Lipsen ett intryck av att vara precis så läkande som de antyder med sitt namn. 

Färgerna är transparent (Too Cool) svagt  beige (Just Peachy) och svagt rosa (Coral Crave) Inte alls samma styrka som i de andra Lipsen, typ Peach Kiss (som jag iof ääälskar) eller Pink Punch, utan lätt, lätt hintat. 

Finns ute nu på H&M, Åhléns och Kicks för 39.50. 


The new me.

Lite snyggare. Lite rosare. 


Så ruskigt nöjd med hur håret blev efter att jag färgade det med Schwarzkopfs XXL Ultra Brights I Shocking Pink!! 
Nu har jag visserligen tvättat ur mycket men mycket färg är kvar. Och det blir snyggt även urtvättat. 

Liten varning dock.
Det här är en 15-tvättarsfärg, dvs inget permanent. Dvs. den färgar av sig. Även med torrt hår. Akta kuddar, handdukar och kläder. Speciellt också när det regnar. Jag sover konstant med handduk på kudden för vi har bara ljusa lakan. 

Real Techniques on the Go!

När jag reser iväg tycker jag att det jobbigaste att packa ner är borstarna. Seriöst. Dels smetar de ner varenda necessär med klet och färg, dels går de sönder när de fastnar i necessärens dragkedja..! Och att inte stoppade dem i necessär är inte ett alternativ. 

Alltså: förstå lyckan när jag upptäckte det här setet! 299kr på H&M! 
(Craycray.se och Bangerhead.se har det också om man hellre handlar online.)


Jag har blivit lite av en Real Techniques-tönt sedan jag köpte mina första borstar  ett litet tag sedan och nu hittade jag ett reseset med de nödvändigaste borstarna i ett smidigt etui. 
Essential Foundation Brush
Domed Shadow Brush
Multi Task Brush
För att göra setet mer personligt efter mina behov kommer jag stoppa i ytterligare en ögonskuggborste, typ en Shading Brush.






Den här funktionen är dock helt bortslösad på mig är jag rädd... Det kommer bli: Öppna. Använd. Stäng. Men på varenda resa i framtiden! 



& other Stories-besök!



Jag borde skämmas. Efter alla dessa år och jag har aldrig testat någon av deras produkter..! Men idag tog jag mig i kragen och gick dit.

1 st body scrub Méditerranéen 90 kr
1 st nail color Ruching Plum 70 kr
1 st ögonskugga Sarsenet Petrol 90 kr

Övre swatchen: våt applicering.
Undre swatchen: torr applicering. 
Hm. Inte stans mest pigmenterade skugga men det kanske kan funka ändå. Färgen är ju fantastisk! 

Jag är inte så impad av & other Stories estetik men är inte heller den som är den. Är grejerna kul och bra, dåså.

Någon dag ska jag fixa bilder i dagsljus men ni vet bristen av den varan vid den här årstiden, man hinner ju knappt vakna innan det blir mörkt igen.. 😆





Nyx-inköp!

I Gallerian ligger ju Nyx General Store vilket är kanon för en sådan som jag. Dvs en gammal räv som älskar att klämma, känna, dofta och smeta på grejerna innan jag handlar. Lyckan när man kommer hem från en riktigt bra runda med händerna fulla med test-rester..! (Och påsarna fulla med produkter..!) 

Jag var främst ute efter Soft Matte Lip Cream i färgen Morocco. Kom dit. Skit. Ingen Morocco. Jäkla tur för tjejen i affären (eller snarare: hålet-i-väggen!) att hon undrade vad jag letade efter. För det innebar att hon plockade fram en Morocco ur sin hemliga låda! Och jag var i extas! I pur glädje plockade jag också på mig en läppenna i färgen Pumpkin, en fantastisk metallic orange! Dessutom gick jag på försäljningstricket att "handla för 100kr och få köpa en ögonskugga för 39kr, ord. 99kr." De ska byta förpackning på dem. Även om de färger de hade kvar inte var så snygga så har jag inte testat Nyx ögonskugga tidigare och jag såg det som en billig chans till ett test. Det blev en guldig sak som heter Pure Gold.


Soft Matte Lip Cream Morocco 95kr
Slim Lip Pencil Pumpkin 55kr
Single Eye Shadow Pure Gold 39kr (90)




L'Oréal-utbildning.

Precis på väg hem från en kväll på stan med både drinkar, spontanhandling av smink och uppfräschning av hudvårdskunskaper. Bara skojigheter med andra ord! 


L'Oréal bjöd in till utbildning och jag drog med två kollegor. Vi tog två drinkar och en bit mat innan det var dags för att infinna sig. 

Väl där satte Tilda Forsgren igång. Det visade sig att hon är grundaren till Rapid Brow Bar! Där ser man! 
Själva hudvårdsutbildningen gav inget nytt. Dermis, epidemis, tvål har för basisk pH för att tvätta hyn med, hudtyper etc, allt visste jag redan. Det som gav något var repetition av L'Oréals produkter. Aktiva ingredienser, åldersgrupper och så vidare. Och Tilda var riktigt inspirerande! 

En av mina kollegor är en gammal tvål-användare som jag omvänt och det var kul att hon följde med och fick höra att allt det jag skriker om på jobbet faktiskt är SANT! Så nu har jag en allierad i kampen mot tvål i ansiktet. 
Och även i kampen mot "jag-kan-minsann-använda-min-dagcreme-även-på-natten"!!

Från det undermedvetna...

Målade naglarna med Depends nya metallic-lack i 4047.


Insåg sedan att mina naglar matchade ungefär ALLT i mitt hus...
Undrar om mitt undermedvetna vill säga mig någonting...







Till och med dagens barnkalas-present matchade naglarna..! 

Sephora Contour Eye Pencil 12HR wear Waterproof



Gick in en snabbis på Sephora. 45 minuter senare gick jag ut med bara den här. Jag vet inte vad det är för fel på mig! Jag har liksom tappat Sephora-stinget..! Hur mycket tid och pengar som helst ( 😝 ) och jag kommer bara ut med en enda fisig penna. Nåja. Min karl är nöjd med det. I alla fall något. 

Och pennan ÄR jag faktiskt nöjd med. Skön konsistens, fin färg och bra pris. Det glider på bra runt ögat, väldigt cremig, och hållbar. Det enda jag märkt med den här typen av pennor, cremiga vattenfasta kohlpennor är att om jag drar den för nära ögat känner jag av den som kladdig och irriterar nästan mina blinkningar. Känslan försvinner efter ett tag men jag är osäker på vad det beror på. Kanske pga att jag har kontaktlinser eller så är konsistensen sådan. 
Oavsett vad så är de kul att lattja med! 

Finito!

En kär vän. Depends nagellacksremover på burk har varit kanonbra för alla lack utom glitterlacken. Men nu har den gjort sitt. Jag har fyllt på den med ytterligare removervätska men nu är svampen så äcklig att den får bege sig till de sälla jaktmarkerna. 





Mina naglar har reagerat på medlet och blivit lite sköra och torra varje gång jag tagit bort lack men det händer med i stort sett de flesta medlen. Kvalitén på mina naglar är katastrofal. Men det blir i alla fall en ny burk för den är så fantastiskt behändig. :-) 


Lösögonfransar från Eyelure.

Om jag ändå hade vackrare, längre, tätare och mer fladdrande ögonfransar... Då skulle mitt liv vara komplett.
Nåja. Jag får väl köpa mig lite lycka, helt enkelt. 69.50 på H&M är väl ett litet pris att betala. Nu är frågan bara: vilken typ av lycka ska jag välja? Natural, Volume, Vintage eller Exaggerate? 

Herre min skapare... Nu kör vi!

Och så var det alltså dags.
Håll alla tummar ni har. 


Det blev färgen 93 Shocking Pink.
Jag You Tubade färgen för lite inspo innan och ska göra en dip dye, dvs bara färga topparna, halvvägs uppåt huvudet. Som om jag bara doppat topparna i en färgburk rakt upp och ner. Sopsäck över axlarna rekommenderas så det har jag rotat fram och klippt hål för huvudet. Gummisnoddar sätts i håret i två tofsar för att få en gräns dit färgen ska appliceras. 


Jag har inte gjort någon blekning i förväg av varken toppar eller hår så mitt resultat blir nog ganska mörkt. Vill man ha ill-resultat är det bara att fixa det. 

Håret i tofsar, preppad i sopsäck och plasthandskar. Ready for some seeeerious dip dying! 

Lätt var det också. Jag klämde helt enkelt ut färg i handen och smetade och kletade, gnuggade och strök. Se till att färgen kommer in överallt, även baksida och inne i tofsen. Annars blir det fult och ojämnt när du släpper ut tofsarna. 



Enligt instruktionerna och de flesta filmerna på You Tube ska man använda folieinpackning, så här står jag nu. Men jag undrar om jag inte missade något steg i processen... för det blev jäääkligt kladdigt... och det blev mer "korvar" än schyssta vikningar av folien...

...så för att inte få färg all over hals och axlar vek jag upp foliekorvarna till foliebollar. Funkade fint. 

30 min senare tvättade jag ut färgen. Och presto! 


Nya Eos-läppbalsam.

De här finns på H&M för 79.50! En hel 20:a billigare än på alla andra ställen! 



Blårandigt = mint vanilj (nytt)
Rosarandigt = kokosmjölk (nytt)
Rött = tranbär/hallon

Jag har ett i melon, men är det bara jag som vid applicering får tvångstankar att bita av det??

RSS 2.0