The famous Z-palette

The Z-palette är en omtalad kanonuppfinning. Kanske har jag levt under en sten men jag vet ingen svensk motsvarighet. Upplys mig gärna om ni vet om alternativ! 
Jag beställde min från Makeup Geek, 17$, och förstår nu inte hur jag klarat mig utan den innan?! 
Den är lika enkel som genialisk. Det är en låda med magnetisk botten och genomskinligt lock. Däri lägger man sedan sina behållare med skuggor, rouge etc. Man kan också försiktigt plocka ut den lilla metallbehållaren ur sina orginalförpackningar för att samla alla på ett ställe. Arrangera skuggorna i olika kombinationer eller plocka bara med de du vill ha på resa. 
Jag hade en massa lösa skuggor som jag inte hade någon riktig ordning på men kolla nu!!

Och uppenbarligen behöver jag en till eftersom de ligger dubbelt... 😆


Liten och behändig. Bara att stoppa med sig i väskan. 

En sådan här liten goding får mig att vilja de-pota resten av mina skuggor!!

Sneak peak...Swatches comming soon to a blog nekar you. 
Men först ska jag bara kladda lite själv..! 

Stilla, mitt rusande hjärta...
L'Oréal Pure Reds Collection


Jag som många andra jublar över röda läppar till höst/vintern. Så den här kollektionen kommer väl tajmat.
Doutzen's Pure Red är ett mjukorange lack, JLo's är ett varmrött med svagt rött skimmer och Blake's innehåller mycket blått och är snarare ett lila lack.

Lacken går på 59kr/st.
Läppstiften går i andra nyanser än lacken vilket är synd för jag hade gärna sett Blakes stift i en mer lila nyans.

Rubinröd matt som passar varma hudtoner.

Läppstiften går på 129kr/st.

I kollektionen har det totalt släppts sju färger av lika många av L'Oréals ambassadörer men vi här uppe i Skandinavien får än så länge nöja oss med dessa tre. Om vi handlar ute i butik iaf... 
Totalt oväntat tips!

Det här var överraskande, Att jag skulle hitta en produkt som var menat för ett ändamål men visade sig vara utmärkt för ett annat..!


Få inte slag av bilden, det ser äckligare ut än vad det är! 

Det visade sig att Depends nagelserum inte bara ger näring åt nageln utan även funkar som ett peel-offlack! Mina naglar gillar vanligtvis inte peel-offs för det känns som om det översta lagret av nageln följer med, men inte med den här! Så nu börjar jag alltid mina lackningar med serumet. 
Givetvis om tanken är att lacket SKA av nästa dag..! 😆

RedHead beställer nytt märke!

Ibland får man bara nog. Och idag fick jag nog. Nog av att höra så mycket bra saker om Makeup Geeks ögonskuggor och pigment. Så jag gick helt enkelt in på deras hemsida och lade mig en liten order. 


Vad tror ni, det här ser väl bra ut? Så nu håller vi alla tummarna för att jag inte åker på någon tull... 

OPI Nail Envy Sensitive & Peeling

Vad fasen ska man ta sig till? Jag är så trött på mina skivande naglar! Har testat mycket men inget verkar fungera. 


Så dagens besök på Sephora resulterade i den här. Nail Envy Nail Straigtener Sensitive & Peeling. Den ska penslas på två lager sedan ett lager varannan dag. 
290kr så nu jäklar måste den vara ruggigt bra! Som med det mesta annat jag läst om är den både älskad och hatad. Många beklagar sig över det uteblivna eller magra resultatet kontra priset, andra tycker att den är värd varenda krona. Själv är jag så sjukt skeptisk vid det här laget att den har en hel del att bevisa för att få plus i min bok.
Tro nu inte att jag är helt utan sjukdomsinsikt! 😆 Jag vet att boven i dramat ang mina naglar är dels mitt jobb som sliter på dem men också det här med lackborttagningen. Jag gillar ju att pyssla med dem och har sällan en manikyr längre än två dagar innan jag tröttnar och måste ha något nytt. Och omålade naglar är INTE en av mina favoriter..! Waste of nails liksom. Men nu får jag anstränga mig lite och använda färgat lack som en del i behandlingen, dvs lacka efter två dagar av Envy-lackande och på så sätt förlänga tiden mellan borttagningarna.
Så bring it, OPI! 

Rituals-shopping.

Max Factor Excess Shimmer ögonskugga

Om jag ska vara riktigt ärlig så har Max Factor alltid varit ett tantmärke i mina ögon. Och de har alltid varit steget efter alla trender, missat tåget liksom! Visst, de har en del storsäljare på mascarafronten som 2000 Calorie, Masterpiece Max och False Lash, och Cream Puff-pudret. Men när kom egentligen alla deras höjdpunkter? Jo, det ska jag tala om för er! Typ 20 år sedan! 

Men på sistone har det rasslat till där uppe och de har kommit med några riktigt fina och roliga nyheter! Trendiga dessutom. Ta till exempel Mousse Cream, en foundation som åker på som en dröm, eller som min kompis sa: "Man får nästan orgasm, så skön är den att sätta på!" Nya Skin Illuminizer, en foundation som reflekterar ljuset för en fin lyster. Och nu Excess Shimmer-skuggorna. De är ju fortfarande inte banbrytande men de är snabbare att hänga på... Så jag är beredd att ge märket en ny chans. Jag är inte värre än så. 

Så vad har vi här nu då? 
05. Crystal
10. Pearl
15. Pink Opal

20. Copper
25. Bronze
30. Onyx"Sealed for Your protection" 
Toppenfunktion, supertöntig text. 
Seriöst! Någon annan än jag som bara vill stoppa ner fingret, gegga runt och sen stoppa i munnen... Eller sticka ner tungan rakt upp och ner! 


Konsistensmässigt hade jag lite bryderier med den vita. Grynig och svårarbetad. Grön och lila lite bättre och de tre översta gled på som olja. Jag ska ta och lajja lite med dem så får vi se hur de verkar men förhandsfavoriter är solklara Copper och Bronze, de två bruna nyanserna.
Let the smetande begin! Essie Vinter 2014!

Em snabb spontanare bara, taget i all hast med mobilen i dåligt ljus, men jag var bara tvungen att visa er vad jag precis hittat! 


Essies vinterkollektion för 2014! 
Saknas på bilden gör "the leading lady", Jiggle Hi, Jiggle Low. 

Men den kommer HÄR, till höger om de två tillskotten till Luxeffects! 


Bättre bilder kommer så fort jag tagit bort dagens notd. NOTD

Essie Tart Deco och på ringfingret Essie . 

Finito!


Jösses, här tar saker slut på löpande band! Skönt! 
Den här gången var det Maybellines Dream Lumi Touch-highlighter. It has served me well, dvs jag är väldigt nöjd, kan tänka mig den igen om inget annat roligare alternativ finns, men är inget jag kommer minnas om hundra år. Eller ens om ett. 

Finito!


En klassiker. The Body Shops body scrub i Olive. En riktigt bra och lagom rivig scrub med ekologisk olivolja för normal till torr hud. Den har en ganska speciell doft som gör att den är ett kanonbra alternativ när man inte vill dofta så frukt- eller sötaktigt. Dryg är den också. Så dryg att jag nästan tröttnade på den... 😆


Det blev visst resten också...Japp. Jag var tvungen att införskaffa resten. Så nu har jag alla. 😆
Pust. Det är inte billigt att vara sminknörd... Borstarna kostar ju från 70kr och upp till 140 så ska man nödvändigtvis köpa alla samtidigt får man lägga ut en liten slant. Jag vet, det finns dyrare borstar men när man egentligen inte BEHÖVER nya borstar utan bara MÅSTE HA nya borstar, ja, då kan jag ibland faktiskt få den känslan, att det är en liiite onödig utgift. 
Men jag är SÅ nöjd! 
Så. Låt mig presentera mina nya bästa vänner, från vänster till höger:
Expert Face Brush, Shading Brush, Powder Brush, Rouge Brush, Stippling Brush och Foundation Brush. 

Enskilda recensioner kommer vartefter jag undersökt dem närmare. Men så mycket kan jag avslöja, att den där Expert Face Brush ligger riktigt bra till för ett kanonbetyg...

RSS 2.0